15-05-2010, 112Groningen & Dennie Gaasendam

Gaspakken ingezet bij lekkend vat zuur in Stadskanaal (Video)


Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeBStadskanaal - Zaterdagochtend om 09:45 uur werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. Ter plaatse bleek er op de parkeerplaats achter de WIBRA en Chinees Restaurant Azië een jerrycan met een onbekende vloeistof te liggen waaruit de vloeistof lekte.

Een passant die dit zag heeft hierop de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft eerst een vlugge inspectie gedaan, en daarna met een teststrip gekeken wat voor soort stof het betrof. Aan de hand van de kleur van de teststrip kan men dit bepalen.

De teststrip kleurde rood/paars wat een indicatie geeft van een erg lage PH waarde. Een PH-waarde van 7 is neutraal en volgens de indicatie van de teststrip betrof het hier een PH-waarde van 1-2. Dit duid op een sterke zuur. Aan de hand van deze gegevens heeft men de gemeente gevraagd om een zogenaamd "overvat" een vat of ton die groter is dan het lekkende vat, zodat men de lekkende tank kan veilig stellen en vervoeren.

Ook is de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen ter plaatse geweest om ondersteuning te geven met zijn expertise. Toen de gemeente ter plaatse was met het overvat heeft men de lekkende jerrycan in speciale chemicalienpakken in het overvat geplaatst. Ook heeft men de rommel wat in de omgeving van de lekkage en de bovenste laag zand afgevoerd in het overvat.

De politie zal een onderzoek instellen naar de herkomst van het vat. De gemeente zal het overvat aanbieden aan een verwekingsbedrijf, die zal zorgdragen voor een veilig en verantwoorde afvoer van de stof en het besmette afval. Na ruim anderhalf uur was het gevaar geweken.

Noord

video volgt later:

Moda Hals Met Online Vero Kif Trui Shoppen Ronde R3jqL5c4A


Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeB

Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeBRed Mario By Supermann Valentino Handtassen qMzVpUS
Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeB
 

Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeB

Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeB

Vans Asos Zonnebril Met Doorzichtige Lolligagger Glazen dxCoeB

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter


Luipaardprint Met Gesp Lange Design Jurk Riem En Asos Overslag 5c3qSRAjL4
shirt Randje En Met Design Asos T Zwart HalsLange Ronde In Mouwen Contrasterend QBordCeWEx