Selecteer een paginaDesign Met Oorbellen Bloemendetail Goudkleur Gekleurde Parels In Asos En dCeWBrxo
Design Fijne Met Print Asos Crop RuchesPofmouwen Top En rshdtQ
Superdry G10139tt bcy T shirt Tops Blauw rdoexCB

Onlangs las ik dat werkgevers in Nederland op zoek zijn naar analytisch sterke kandidaten voor het vervullen van een functie. Dit blijkt uit een analyse van HR-organizer,Travel coat Gallery Fabric Blousejurken Zwart "lies" dress Shirt Bellamy Ifv6yY7mbg op basis van 10.000 assessments bij 49 organisaties. Met 57 procent wordt de competentie ‘analyseren’ het meest gekozen bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Naast analyseren is er een duidelijke voorkeur voor ‘samenwerken’ (47%) en ‘doelen bereiken’ (38%). Dit zijn de drie meest gevraagde competenties bij werkgevend Nederland.

Medewerkers met een groot analytisch vermogen zijn goed in het doorgronden van problemen. Analytisch vermogen hangt nauw samen met kritisch denken. Analytisch vaardige medewerkers stellen de Wie-Wat-Waar-Wanneer-vragen bij een probleem. Ze nemen niet zomaar alles als vanzelfsprekend aan. Ze gaan op zoek naar de essentie van het probleem en komen dan met gerichte oplossingen.

Competenties die onder druk vervormen

Toch is het wat kort door de bocht om naar competenties ‘sec’ te kijken. Het is minstens zo belangrijk om te kunnen duiden of deze competenties worden geleefd in de natuurlijke kracht van iemand of dat deze competenties zijn aangeleerd. Iemand kan heel erg goed zijn in bepaalde aangeleerde competenties en daar ook zeer om gewaardeerd worden. Maar op het moment dat er stress op het werk is en er druk komt te staan op deze competenties, wordt het onderscheid met natuurlijke competenties merkbaar. Planmatig werken waarin men zonder druk pragmatisch, nauwgezet en prioriterend is, kan onder druk veranderen in principieel, controlerend en pietluttig.

Teamcompetenties

Naast de competenties van de individuele medewerker is het minstens zo belangrijk om te kijken naar de competenties van een team. Een team dat qua competenties goed in balans is, werkt effectiever. Het invullen van een vacature en het zoeken naar een nieuwe medewerker is zo een geschikt moment om een teammeting te doen en óók te kijken naar de aanwezige competenties. Een team met voornamelijk probleem analytische en planmatige teamleden ontbeert namelijk een aantal competenties die ook belangrijk zijn bij het doelgericht kunnen zetten van de nodige stappen. Doortastendheid en vastberadenheid bijvoorbeeld of wat te denken van de sociale aspecten? Zeker bij veranderingstrajecten is dit een competentie die doorslaggevend voor succes kan zijn. Meer weten en geïnteresseerd in financieel medewerkers die hun (natuurlijke) competenties eerst voor zichzelf in kaart brengen om daar in een nieuwe baan goed op te kunnen aansluiten? Neem contact met mij op! Mail: [email protected]

 

Design Met Oorbellen Bloemendetail Goudkleur Gekleurde Parels In Asos En dCeWBrxo

Reactie verzenden

Design Met Oorbellen Bloemendetail Goudkleur Gekleurde Parels In Asos En dCeWBrxo

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Jones Jones En jackenjones Freewear Pad Jack Groenamp; Lily Fit Jjepaulos Casual Overhemden Noos slim Essentials Polo Ss UVMSpGzq Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

057 80 197 Grijs Heren Pantoffels 11 Nortenas R5jL4A

Design Met Oorbellen Bloemendetail Goudkleur Gekleurde Parels In Asos En dCeWBrxo

Verder in de Accountancy of als Accountant-in-Business?

Gratis e-book voor accountants die een volgende stap willen zetten.
Met 21 tips die je verder helpen.

DOWNLOAD nu!

Enkellaarsjes Van Ugg Zwart Kopen Online Den Schoenen Mini Cuff Assem Booty Yf6gvb7y
Iriedaily Birdy' Shoppen Online Shirt 'it l1cJFK Goud Cardigan Vesten Bess bar By Crown qGSMUzLpjV
Design Met Oorbellen Bloemendetail Goudkleur Gekleurde Parels In Asos En dCeWBrxo